Италианска медия “погреба бившия ни вицепремиер Николай Василев.  Относително елитната

...
Италианска медия “погреба бившия ни вицепремиер Николай Василев.  Относително елитната
Коментари Харесай

Италианска медия “погреба” бившия ни вицепремиер Николай Василев

Италианска медия “погреба ” някогашния ни вицепремиер Николай Василев.  Относително елитната италианска финансова и бизнес медия “Ил Соле 24 оре ” направи колосална неточност.

Изданието реши, че точно той е умрелият през днешния ден от “инфаркт ” вицепрезидент на “Сбербанк ” Николай Васев.

За гибелта на адаша на нашия Ники осведоми банката в прессъобщение, съгласно което 42-годишният банкер е умрял в понеделник от инфаркт

Преди кончината си Васев е отговарял за частните клиенти и собствеността на “Сбербанк ” през последните 12 години, а от декември 2022 година е назначен на поста вицепрезидент.Европейският съюз наложи строги наказания на “Сбербанк ” през лятото на 2022 година в отговор на войната на Русия против Украйна.

Под натиска на западните наказания съветските банки оповестиха, че облагите им са се сринали с над 90 % през предходната година.Иначе с съветски капитали от държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" свързваме не толкоз Ники Василев, а сътрудника му и другар Милен Велчев.

Бившият министър на финансите от (2001 – 2005 г.) закупи основаното в Швейцария звено за търговия със първични материали на съветската ВТБ. Това е втората по величина банка в Руската федерация след Сбербанк. Тя е и една от първите финансови институции, подложени на наказания от страна на Европейския съюз поради войната в Украйна.

Източник: Lupa. 

Още вести четете в категорията България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР